zaterdag 29 oktober 2011

Friesland E1 - FVC E3 : 3 - 7 (29-10-2011)





























Dit weekend stond de ontmoeting met koploper FVC E3 op het programma.Vandaag verliezen zou dus geen schande zijn, maar winnen des te fantastischer. Friesland begon goed aan de wedstrijd, en al vrij snel stonden we met 1-0 voor. Opgelucht werd er langs de lijn ademgehaald, zou het nu dan gaan gebeuren...

Maar helaas, in de ijver van de Friesland spelers om elkaar te helpen, liepen we elkaar te vaak voor de voeten in plaats van ruimte voor elkaar te maken. En soms liepen we zover van elkaar vandaan, of verscholen achter een tegenstander dat we niet naar elkaar toe konden spelen. Al met al stonden we in de rust jammergenoeg met 1-4 achter. De tweede helft begon zoals de eerste geeindigd was. FVC ging de duels fysiek wat steviger in als ze de bal van ons wilden afpakken. Friesland was soms iets te aardig en te afwachtend. De score liep daardoor verder op in het voordeel van FVC (1-6). In de slotfase wist Friesland zich nog goed te herstellen en met een acceptabele eindstand van 3-7 kon er uiteindelijk gedouched worden.
"Nul punten maar wel drie keer gescoord tegen de koploper," mocht vandaag op het tegeltje van Roïn. En daar kan ik werderom geen woord tegen inbrengen. Hulde, (iets te aardige) Mannen!

PS Let er nog maar eens op hoe dicht we op sommige foto's bijelkaar staan als we naar elkaar overspelen of elkaar om de bal vragen. Door wat verder bij elkaar vandaan te gaan (ook weer niet té ver natuurlijk), wordt de speelruimte groter en daardoor lastiger te verdedigen voor onze tegenstanders. (ruimte maken, noemt Peter dat op de trainingen, geloof ik)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten